Sporting met Ajax naar knock-out-fase, City verslaat sterrenensemble van PSG

24-11-2021 22:51 Laatste update: 22:53

Borussia Dortmund is in Groep C van Ajax veroordeeld tot de Europa League. De ploeg van Donyell Malen verloor in Portugal met 2-0 van Sporting CP, dat wél overwinterd in de Champions League. In Engeland wint Manchester City na een bloedstollend voetbalgevecht met 2-1 van Paris Saint-Germain.

Groep C: Sporting CP - Borussia Dortmund (3-1)
In het eerste halfuur leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers en was het wachten op de openingstreffer voor de Duitsers. Het liep echter compleet anders. Pedro Gonçalves pijnigde Borussia Dortmund voor rust twee keer en stuurt BVB daarmee naar de Europa League. Zijn eerste goal komt voort uit comminicatieproblemen in de Dortmund-defensie. Als een duveltje uit een doosje duikt Gonçalves op voor de keeper en rond hij koelbloedig af.

Nog voor rust tekent de Portugees met een kiezelhard afstandsschot voor de tweede Portugese treffer. De bezoekers waren na die goal gebroken en maakten amper meer aanspraak op de aansluitingstreffer. Tot overmaat van ramp liep Emre Can een kwartier voor tijd tegen een rode kaart aan, waarna Pedro Porro in de slotfase voor de 3-0 en de definitieve nekslag zorgde. Malen redde in de slotfase de eer voor de Duitsers, maar verder dan 3-1 kwamen Die Schwarzgelben niet.

De laatste wedstrijden in Groep C worden dan ook voor de formaliteit afgewerkt. Ajax en Sporting CP overwinteren in de Champions League, Dortmund speelt na de winter Europa League-voetbal. Besiktas is uitgeschakeld.

Groep A: Manchester City - Paris Saint-Germain (2-1)
Op papier een prachtig affiche, in de praktijk ook. Manchester City en PSG mondde uit tot een heerlijk voetbalgevecht, waarin beide ploegen elkaar geen centimeter ruimte gaven. Wel was het de thuisploeg dat de boventoon voerde in de eerste helft. Riyad Mahrez en Rodri waren dicht bij een treffer, maar Presnel Kimpembe en de lat konden redding brengen.

Na rust begonnen de Parijzenaren flitsend, wat al vrij snel leidde tot het openingsdoelpunt van Kylian Mbappé. De bezoekers konden echter nog geen kwartier genieten van de voorsprong in het Etihad Stadium, aangezien Raheem Sterling op aangeven van Kyle Walker zijn linkervoet tegen de bal kon zetten. Het was de opmaat naar meer, want een kwartier voor tijd zette Gabriel Jesus The Citizens na een werkelijk schitterende aanval over meerdere schijven op voorsprong.

De goal van de Braziliaan was tevens de eindstand, waardoor Manchester City zeker is van groepswinst in Groep A. Paris Saint-Germain is zeker van de tweede plek. RB Leipzig en Club Brugge vechten in de laatste speelronde uit wie er Europa League-voetbal speelt na de winter.