Transfernieuws

'Chelsea klaar om overeenkomst te tekenen, bal ligt nu bij Potter'

'Chelsea klaar om overeenkomst te tekenen, bal ligt nu bij Potter'

08-09-2022 10:15

Chelsea FC is klaar om Graham Potter officieel tot nieuwe manager te bestempelen. De huidige manager van Brighton & Hove Albion FC kan aan de slag bij The Blues na het ontslag van Thomas Tuchel en moet nu zelf beslissen of hij naar Londen wil vertrekken. 

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is Chelsea 'klaar om de aanstelling af te ronden' en is de keuze volledig aan Potter zelf. Daarnaast wil clubeigenaar Todd Boehly ook direct een directeur voetbalzaken aanstellen. Thomas Tuchel werd deze week ontslagen na een reeks slechte resultaten bij Chelsea. De nederlaag tegen Dinamo Zagreb in de Champions League was voor de clubleiding de druppel. 

Tuchel wist in zijn eerste seizoen met Chelsea de Champions League te winnen, maar het krediet van de Duitser was opgeraakt op Stamford Bridge. Brighton staat zeer knap vierde in de Premier League en dat is mede dankzij de diensten van Potter, die aantrekkelijk en aanvallend voetbal speelt met The Seagulls. De verwachting is dat Potter 'ja' zegt tegen Chelsea en donderdag nog wordt gepresenteerd als de nieuwe manager van Chelsea. Potter zou bij Chelsea zijn voormalige speler Marc Cucurella tegenkomen, die deze zomer Brighton voor een recordbedrag verliet. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!