Transfernieuws

Update: Leipzig bevestigt komst Rose, Bayern-legende Zickler mee als assistent

Update: Leipzig bevestigt komst Rose, Bayern-legende Zickler mee als assistent

08-09-2022 09:10 Laatste update: 09:20

Marco Rose wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe opvolger van Domenico Tedesco. De 36-jarige trainer werd ontslagen bij RB Leipzig na teleurstellende resultaten. Rose neemt Alexander Zickler mee als assistent-trainer, die jarenlang actief was als speler van Bayern München. 

BILD weet te melden dat Rose donderdag al kan beginnen als nieuwe trainer van Leipzig. De 45-jarige oefenmeester is geboren in Leipzig en was al hoofdtrainer van Red Bull Salzburg, Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund. Zickler zal als assistent van Rose dienen en is bekend met Duits voetbal op het hoogste niveau. De voormalig aanvaller speelde 308 wedstrijden voor Bayern München en won onder meer zeven keer de landstitel en één keer de Champions League. 

Leipzig verloor dinsdag in eigen huis met 1-4 van Shakhtar Donetsk en dat was voor de clubleiding de druppel. Naast de malaise in de Champions League staan Die Roten Bullen slechts elfde in de Bundesliga en werden er in de eerste vijf duels slechts vijf punten behaald. 

Update: RB Leipzig heeft de komst van Marco Rose bevestigd, die een tweejarig contract tekent. De 45-jarige trainer was sinds mei clubloos en neemt Alexander Zickler mee als assistent. Rose staat zaterdag direct tegenover Borussia Dortmund, de club waar Rose als laatst hoofdtrainer was. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!