Nieuws

AZ mag het laten zien in Slowakije: 'Europees voetbal is wat je wil als speler'

AZ mag het laten zien in Slowakije: 'Europees voetbal is wat je wil als speler'

08-09-2022 08:17

Na FK Tuzla City, Dundee United en Gil Vicente mag AZ zich donderdag opmaken voor het duel met Dnipro-1. De Alkmaarders reizen af naar Slowakije om zich te meten met de Oekraïense club. Tijani Reijnders heeft zich in de kijker gespeeld bij AZ en kijkt uit naar het Europese avontuur van de club. 

AZ liet fraaie dingen zien in de kwalificatiereeks richting de Conference League en mag donderdag, net als PSV en Feyenoord, in Europa schitteren. Vanwege het Europese voetbal kent AZ een druk schema. "Je moet af en toe rust nemen en goed zorgen voor je lichaam", geeft Reijnders toe op het persmoment, geciteerd op de clubsite. "Maar ik zie het als een goede zaak. Je wil elke week spelen. We spelen nu twee wedstrijden per week dus voor mij en mijn ontwikkeling is dat top."

De Alkmaarders bereikten het afgelopen seizoen de achtste finales van het nieuwe toernooi en werden op frustrerende wijze uitgeschakeld door FK FK Bodø/Glimt, dat donderdag tegenover PSV staat. "Europees voetbal is wat je wil als speler. Dit is het podium waar je jezelf wil laten zien en waar je je wil kwalificeren voor de volgende ronde, zoals we vorig jaar ook deden", stelt Reijnders. 

Riechedly Bazoer en Zinho Vanheusden zijn beide opgenomen in de wedstrijdselectie voor het Europese onderonsje. Trainer Pascal Jansen bevestigt dat beide spelers fit genoeg zijn om minuten te maken. "Als ze met ons mee komen kunnen ze ook spelen. Ze hebben nog niet zoveel minuten gespeeld. We moeten stap voor stap bekijken wat we doen", besluit Jansen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!