De druk neemt toe bij Liverpool: oorwassing van Napoli in de Champions League

07-09-2022 22:52

Het seizoen van Liverpool begint steeds meer op een nachtmerrie te lijken. The Reds gingen woensdagavond met 4-1 onderuit tegen Napoli. Vooral de eerste helft was een zware bevalling voor de Engelsen.

Napoli begon als een losgeslagen stier aan het duel met Liverpool. De Italianen kregen vanaf minuut één al grote mogelijkheden. In de vijfde minuut was het uiteindelijk raak. ‘Keeper’ James Milner toucheerde de bal met zijn hand waardoor scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande niets anders kon dan de bal op de stip leggen. Piotr Zielinksi faalde niet namens Napoli.

Tien minuten later kreeg Napoli weer een strafschop. Virgil van Dijk ging op de voet van een Napolitaan staan en na ingrijpen van de VAR belandde de bal op de stip. De Oranje-international werd gered door keeper Allisson Becker, die de inzet van Victor Oshimen keerde.

Die vreugde was maar van korte duur, aangezien de 2-0 niet snel later viel. Andre Zambo Aguissa rondde een mooie combinatie door het hart van de verdediging af. Vlak voor rust werd het drama nog erger voor Liverpool. Giovanni Simeone, zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, zorgde ervoor dat de totaal lamgeslagen ploeg van Jürgen Klopp met een 3-0 achterstand de rust in ging.

Met Joel Matip voor Joe Gomez begonnen The Reds aan de tweede helft. Daarin werd er nog sneller dan in de eerste helft gescoord. Helaas voor Liverpool maakte Zielinski zijn tweede van de avond. Niet veel later deden de Engelsen via Luis Dias nog wat terug, maar het mocht niet baten.

Van Dijk en de zijnen zullen alle zeilen bij moeten zetten om het tij te keren. In de Premier League gaat het ook nog niet zoals vorig seizoen en op deze manier zal het in de Champions League ook een lastig verhaal worden. Volgende week komt Ajax naar Anfield.