Nieuws

Schreuder kiest voor Kudus: 'Heeft in de voorbereiding een goede indruk gemaakt'

Schreuder kiest voor Kudus: 'Heeft in de voorbereiding een goede indruk gemaakt'

07-09-2022 18:35
4

Alfred Schreuder begint aan zijn eerste Champions League-avontuur als hoofdcoach. De Ajax-trainer treft vanavond het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst en maakte een opvallende keuze in de basiself. Mohammed Kudus start als spits in plaats van Brian Brobbey. Voor de camera’s van RTL 7 licht hij zijn keuze toe.

Met de spanning zit het wel goed bij de trainer. “Het viel mee, maar je merkt gedurende de dag dat er meer spanning. Dat maakt verder niet uit, je wil je gewoon zo goed mogelijk voorbereiden.”

Niet Brobbey, maar Kudus begint in de spits tegen Rangers. Een opvallende keuze, maar niet volgens de oefenmeester. “Kudus is ook een goede speler. In de voorbereiding heeft hij een goede indruk gemaakt in de spits en op rechts. Hij kan dat goed invullen.”

“Hij moet zelf kijken hoe hij dit gaan invullen”, vervolgt Schreuder, die voorsorteert op vele wisselingen met Dusan Tadic, die op rechts staat. “Hij moet gaan kijken waar gaten vallen, wanneer hij moet inzakken. Hij moet zijn waar hij nodig is, het is vooral een keuze vanuit balbezit.”

De aftrap van het duel is om 18.45.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!