Nieuws

Flemming maakt indruk in Engeland: 'Zal een grote speler voor ons worden'

Flemming maakt indruk in Engeland: 'Zal een grote speler voor ons worden'

07-09-2022 16:40

Zian Flemming maakt een goede indruk op Millwall-manager Gary Rowett. De middenvelder maakte deze zomer de overstap van Fortuna Sittard naar de Championship-club.

Millwall betaalde liefst drie miljoen euro aan Fortuna om Flemming naar Engeland te houden. De middenvelder past zich aardig goed aan, maar manager Rowett weet dat de Nederlander tijd nodig zal hebben. "Het is een echte allround-speler", vertelt hij aan NewsAtDen. Flemming kwam tot nu toe drie keer in actie als invaller. "Het was altijd al de bedoeling om hem een paar keer vanaf de bank te brengen, zodat hij er gevoel voor kon krijgen."

"Ik ben tot nu toe heel blij met hem en denk dat hij hard heeft gewerkt voor het team, hij heeft de juiste persoonlijkheid en ook tactisch zit het wel goed. Hij is 24 en zal een grote speler voor ons worden, daar ben ik zeker van."

Normaal gesproken hebben spelers uit Nederland aanpassingsproblemen in Engeland, maar Rowett merkt er weinig van. "Ik denk dat hij de wedstrijden niet veel anders vond dan de wedstrijden in de Eredivisie. Maar misschien hebben we nog geen echte 'directe' wedstrijd gespeeld. De wedstrijden tot nu toe waren nog niet echt agressief, hard en direct. Hij is tot nu toe echter uitstekend ingeburgerd en heeft een goed karakter. Ik zie daar ook echt leiderschap, hij praat altijd met andere spelers en deelt informatie, ik denk dat hij een heel intelligente voetballer is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!