Nieuws

Schmidt op zijn hoede, Aursnes geniet bij Benfica: 'Als kind hoopte ik hier al op'

Schmidt op zijn hoede, Aursnes geniet bij Benfica: 'Als kind hoopte ik hier al op'

07-09-2022 16:24

Roger Schmidt is meer dan goed gestart als trainer bij Benfica. Tegen Maccabi Haifa boekte de oud-trainer van PSV alweer zijn vijftiende overwinning. Toch is de Duitser op zijn hoede voor tegenslagen.

Schmidt en Benfica wonnen dinsdagavond het eerste groepsduel in de Champions League met 2-0. De Duitser waakt voor euforie. "Maccabi Haifa kan ook nog altijd de groep winnen. Alles is mogelijk in voetbal. We zitten in een zware groep", aldus Schmidt. Benfica zit ook in de groep met Paris Saint-Germain en Juventus. "We moeten ons nu focussen op Juventus-thuis. Ons doel is om te overwinteren in de Champions League. We zijn niet de favoriet, dat is duidelijk. Er is nog een lange weg te gaan."

Fredrik Aursnes

De van Feryenoord overgekomen Aursnes maakte dinsdagavond zijn Champions League-debuut voor de Portugezen. 'Dit is een geweldig gevoel. Als kind keek ik al naar de Champions League en dan hoop je daar ook ooit in te spelen. Het was een lastige wedstrijd, maar we hebben goede zege geboekt', aldus de Noor.

Eind vorige maand maakte de Noors international de overstap naar Benfica. Daar heeft de middenvelder nog geen minuut spijt van gehad. 'Het bevalt me tot nu toe heel goed in Portugal. Ik ben goed ontvangen bij de club en maak onderdeel uit van een geweldig team. We moeten de stijgende lijn zien vast te houden

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!