Nieuws

Liever 'geweldige' Mbappé dan 'afmaker' Haaland voor Henry: 'Hij creëert niets'

Liever 'geweldige' Mbappé dan 'afmaker' Haaland voor Henry: 'Hij creëert niets'

07-09-2022 15:48

Als Thierry Henry zou moeten kiezen tussen Kylian Mbappé en Erling Braut Haaland, zou hij het wel weten. Dat het duo indruk maakt op de voormalig superspits, staat buiten kijf.

Mbappé was met twee doelpunten voor Paris Saint-Germain uiterst belangrijk bij de 2-1 zege van de Fransen op Juventus. Tegelijkertijd was Haaland met twee doelpunten belangrijk voor Manchester City tegen Sevilla (0-4). Henry genoot van de aanvallers, maar landgenoot Mbappé stak erbovenuit volgens de oud-aanvaller.

"Hij kan kansen creëren en afmaken. Haaland creëert geen kansen. Hij is echte afmaker", aldus Henry in de studio van CBS. "Mbappé kan links, rechts en centraal spelen, Haaland alleen centraal. Mbappé is een geweldige speler. PSG had vorig jaar al met hem de Champions League kunnen winnen. Als ik nu tussen Mbappé en Haaland moet kiezen, kies ik voor Mbappé."

Mbappé zelf was niet tevreden na de krappe overwinning op de Italianen. "We weten dat we nog wat tekortkomingen hebben', aldus de Franse spits tegenover RMC Sport. 'Er was zeker een verschil tussen hoe we in de eerste helft speelden en in de tweede helft."

De Frans international kon voordat Weston McKennie de 2-1 maakte zijn hattrick completeren, maar hielp de kans om zeep. 'Ik heb vaker in mijn carrière kansen gemist: ik zal kansen blijven benutten en ook missen. Er is voor ons nog genoeg om aan te werken. Als het ons makkelijk af zou gaan, hadden we de Champions League al een keer gewonnen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!