Nieuws

Lofzang Nagelsmann voor Gravenberch-concurrent: 'Hij is slim en intelligent'

Lofzang Nagelsmann voor Gravenberch-concurrent: 'Hij is slim en intelligent'

07-09-2022 13:25

Ryan Gravenberch lijkt voorlopig op weinig speelminuten te hoeven rekenen bij Bayern München. Zijn concurrent Marcel Sabitzer is dit seizoen tot vaste basisspeler op het middenveld van Der Rekordmeister en kan rekenen op een lofzang van zijn coach.

Julian Nagelsmann houdt vooralsnog vast aan een controlerend duo bestaande uit Joshua Kimmich en de Oostenrijkse middenvelder. "Sabitzer heeft een goed seizoen", liet de Bayern-trainer zich ontvallen op een persconferentie. "Hij brengt veel in het spel van Bayern München."

Het lijkt dan ook niet aannemelijk dat Gravenberch gaat spelen in het duel met Internazionale dat woensdagavond om 21.00 uur begint. "Hij is erg intelligent in zijn manier van spelen, slim in tackelen en balbezit", besloot Nagelsmann zijn lofzang. Na afloop van de wedstrijd tegen Union Berlin (1-1) noemde de oefenmeester Sabitzer al de beste man van het veld.

Het is nog niet duidelijk of Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis beginnen. Bayern München zit in een loodzware poule: FC Barcelona en Victoria Plzen zijn de overige tegenstanders.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!