Opinie

Heitinga lovend over twee Ajax-aanwinsten: 'Mooi wat voor commitment ze hebben'

Heitinga lovend over twee Ajax-aanwinsten: 'Mooi wat voor commitment ze hebben'

07-09-2022 10:42

Jong Ajax-trainer John Heitinga is onder de indruk van de ontwikkeling van Lorenzo Lucca en Francisco Conceição. Beide spelers lieten zich nadrukkelijk gelden tijdens de 4-0 overwinning van de thuisploeg op het hoger aangeslagen Heracles Almelo (4-0).

Dankzij een dubbelslag van zowel de Italiaanse huurling en Donny Warmerdam keerden de Heraclieden met de staart tussen de benen terug naar Almelo. "Als je ziet hoe Lorenzo en Francisco invulling hebben gegeven aan de wedstrijd van vandaag (maandag, red.), hoe ze commitment hadden met de ploeg, dat is mooi", zegt Heitinga tegen Ajax TV. "Je kijkt naar de korte en lange termijn. Het is mooi dat je deze jongens kunt gebruiken, zodat ze sneller kunnen wennen aan hoe wij spelen."

De voormalig verdediger omschrijft Lucca als 'een balvaste spits' en roemt de kleine Portugees om diens 'individuele kwaliteit en acties'. "Toch gaat het vooral om het team", benadrukt Heitinga. "Je moet loopacties maken om bepaalde spelers vrij te krijgen. We moeten de ruimtes groot maken, zodat wij ons daarin kunnen onderscheiden. Dat heb ik constant gezien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!