Nieuws

RB Leipzig grijpt keihard in en ontslaat trainer na Champions League-afstraffing

RB Leipzig grijpt keihard in en ontslaat trainer na Champions League-afstraffing

07-09-2022 10:33

Domenico Tedesco is niet langer de hoofdtrainer van RB Leipzig. De met de vorm worstelende Duitse club besloot de oefenmeester op straat te zetten na een fikse 1-4 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk in het eerste duel van de groepsfase van de Champions League.

Niet voor het eerst dit seizoen gingen Die Roten Bullen keihard onderuit. Afgelopen weekend was het ook al raak toen tegen subtopper Eintracht Frankfurt met 4-0 werd verloren. Na vijf duels in de Bundesliga staat de teller op vijf punten. Afgelopen seizoen wist Leipzig nog als vierde te eindigen.

Tedesco was pas sinds december in dienst bij de ambitieuze Duitsers, nadat de club destijds Jesse Marsch op straat had gezet. Sinds het vertrek van Juliann Nagelsmann in 2021 heeft Leipzig dus moeite om een geschikte opvolger voor hem te vinden. In een statement op de clubsite wordt de coach bedankt voor bewezen diensten.

Onder zijn leiding krabbelde Leipzig in de tweede seizoenshelft op, kwalificeerde het zich voor de Champions League en wist het voor het eerst in de clubgeschiedenis de DFB Pokal te winnen. "Echter, na onze matige start van het Bundesliga-seizoen met vijf punten uit vijf wedstrijden, samen met de recente nederlagen tegen Eintracht en Shakhtar, zijn we van mening dat een verandering van management de juiste manier is om de zaken snel om te draaien", licht Oliver Mintzlaff het besluit op de clubsite toe.

De 1-4 nederlaag tegen de Oekraïense formatie werd ingeluid door een megablunder van doelman Peter Gulácsi. Met een flater van jewelste leidde hij de openingstreffer in. Marco Rose wordt in Duitse media naar voren geschoven als potentiële kandidaat om Tedesco op te volgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!