Nieuws

We hebben in Europa nu tegen Feyenoord en PSV gespeeld, maar is Ajax specialer''

"We hebben in Europa nu tegen Feyenoord en PSV gespeeld, maar is Ajax specialer''

07-09-2022 06:40 Laatste update: 07:13

Giovanni van Bronckhorst en James Tavernier schakelde met Rangers FC PSV uit in de play-offs van de Champions League, maar zijn op hun hoede voor Ajax. Het duo denkt dat de Amsterdammers op Europees niveau een stukje verder zijn dan de Eindhovenaren.

Aanvoerder Tavernier kijkt met smacht uit naar de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. "We hebben in Europa nu tegen Feyenoord en PSV gespeeld, maar de prestaties van Ajax in de Champions League en hun ervaring maken deze confrontatie duidelijk specialer. Het wordt een zware test, maar we willen ons meten met de beste clubs van Europa", aldus de rechtsback tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Ajax.

Van Bronckhorst vergelijkt Ajax met PSV. "Het verschil tussen die twee is niet zo groot", aldus de manager tegenover Ziggo Sport. "Dat heb je ook gezien tijdens de Super Cup, dat was redelijk gelijkopgaand. Ajax begon heel goed en PSV nam het in de tweede helft over. Ik denk wel dat Ajax wat meer ervaring heeft op het hoogste niveau in de Champions League. Niet alleen kwalificeren ze zich, ze doen ook echt mee. Na de winterstop plaatsen ze zich ook voor de Champions League. Dat is hartstikke knap. Ajax is op Europees niveau verder dan PSV, denk ik."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!