Manchester City wint eenvoudig van Sevilla, Haaland wéér belangrijk met dubbelslag

06-09-2022 22:50 Laatste update: 22:59

Manchester City heeft gedaan wat het moest doen in de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Pep Guardiola won mede dankzij twee treffers van Erling Haaland met 0-4 van Sevilla.

City startte met de verwachte basiself en liet vanaf de eerste minuut zien waarom het gezien wordt als één van de grote favorieten voor de eindzege. Na twintig minuten spelen was het al raak. Wie anders dan Haaland tikte op aangeven van Kevin de Bruyne de openingstreffer binnen. City creëerde in het restant van de eerste helft genoeg mogelijkheden op de 0-2, maar verzuimde uit te lopen.

In het tweede bedrijf gebeurde dat wel. Phil Foden schoot knap binnen en even later was de jonge Engelsman de aangever van de 0-3, die op naam kwam van Haaland. In de laatste minuut bepaalde Ruben Dias de eindstand op 0-4.