Dzeko met twee doelpunten de grote man bij overwinning Inter op Shakhtar

24-11-2021 21:07 Laatste update: 21:11

In groep D van de Champions League heeft Inter goede zaken gedaan, door thuis te winnen van Sjachtar Donetsk. De ploeg van Simone Inzaghi was met 2-0 te sterk voor de Oekraïeners. Edin Džeko werd de grote man aan Milanese-zijde door de beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de Italianen de betere partij en creëerden ze kans op kans. De grootste kans van de eerste helft, die voortkwam uit een schitterende aanval, was niet besteed aan Džeko.

In de tweede helft bracht de Bosnische international het publiek in het Stadio Giuseppe Meazza in vervoering door binnen een tijdsbestek van zes minuten twee keer toe te slaan. Eerst schoot de aanvaller een afvallende bal vernietigend tegen de touwen om vervolgens een uitstekende voorzet van Ivan Perišić bij de tweede paal binnen te koppen.

In het restant van de wedstrijd kwam Shakhtar Donetsk nog dicht bij de gelijkmaker. De poging van de opgestoomde rechtsback Dodô belandde tegen het aluminium, waardoor de score verder onveranderd bleef.

Met de overwinning doet Inter goede zaken en neemt het de koppositie over van Real Madrid. De Koninklijke komen woensdag later op de avond in actie tegen, de verrassende nummer drie, Sheriff Tiraspol in actie. Bij een overwinning van de Madrilenen plaatsen zowel Inter als Real zich voor de volgende ronde. Ongeacht het resultaat in Moldavië, weet Shakhtar Donetsk al zeker dat het uitgeschakeld is voor Europese overwintering.