Nieuws

Bailly uit kritiek op Man United: 'Gevoel dat Engelse spelers prioriteit hadden'

Bailly uit kritiek op Man United: 'Gevoel dat Engelse spelers prioriteit hadden'

06-09-2022 22:15

Eric Bailly is uit de school geklapt over de gang van zaken bij Manchester United de afgelopen seizoenen. Volgens de op huurbasis vertrokken verdediger worden Engelse spelers voorgetrokken bij The Mancunians.

"De club moet echt voorkomen dat ze Engelse spelers voortrekken, ze moeten iedereen een kans geven", aldus Bailly tegenover The Times. "De club mag best gezonde concurrentie opstoken in de kleedkamer, maar sluit daar dan geen spelers van uit. Ik heb altijd het gevoel gehad dat nationale spelers prioriteit hadden. Bij Chelsea en andere Premier League-clubs komt dat niet voor. Sommige spelers nemen het altijd maar aan dat ze gaan spelen, maar dat zwakt het team af."

Bailly werd in 2016 voor 38 miljoen euro overgenomen van Villarreal door United. De Ivoriaans international werd nooit een onbetwiste basisspeler bij de Premier League-grootmacht. Afgelopen transferperiode vertrok de verdediger op huurbasis naar Olympique Marseille. De Ligue 1-club heeft tevens een verplichte optie tot koop, waardoor Bailly niet meer voor United in actie zal komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!