Chelsea verrassend onderuit bij Zagreb, Dortmund wint overtuigend van Kopenhagen

06-09-2022 20:48

Borussia Dortmund heeft in eigen huis kinderlijk eenvoudig afgerekend met FC Kopenhagen. Dinamo Zagreb zorgde in Kroatië voor een stunt, door Chelsea met 1-0 te verslaan.

Borussia Dortmund-FC Kopenhagen
Aanvoerder Marco Reus brak in de 35e minuut de ban op aangeven van Julian Brandt. De Duitsers hadden eerder al grote kansen gekregen via Anthony Modeste. Na de 1-0 scoorde Dortmund al vrij snel de 2-0. Raphaël Guerrero combineerde gemakkelijk met Giovanni Reyna en kon als eindstation van de mooie aanval de tweede van Dortmund binnenschieten.

In de tweede helft kwam het Kopenhagen van Ajax-huurling Mohamed Daramy en ex-Feyenoorder Kevin Diks er ook niet aan te pas. In de 83e minuut maakte Dortmund aan alle twijfels een einde. Jude Bellingham schoot de 3-0 binnen en bepaalde daarmee de eindstand.

Dinamo Zagreb-Chelsea
Bij Chelsea moest Pieree-Emerick Aubameyang voor de doelpunten gaan zorgen. De aanwinst werd direct in de basis opgesteld door manager Thomas Tuchel. De spits was erg onzelfzuchtig in de openingsfase, waardoor Chelsea verzuimde de score te openen. Mislav Orsic deed dat wél voor Dinamo Zagreb in de dertiende minuut. De aanvaller werd na goed doorkoppen van Bruno Petkovic de diepte in gestuurd en rondde koeltjes af.

Hakim Ziyech moest in de tweede helft voor de doelpunten gaan zorgen bij de Londenaren, maar ook de Marokkaan kon de ban niet breken. Een treffer van Aubameyang werd nog afgekeurd wegens buitenspel, terwijl Stefan Ristovski er bijna 2-0 van maakte voor de Kroaten. In de slotfase schoot Reece James nog op de paal, maar het bleef uiteindelijk bij 1-0.