Nieuws

Belgische trend zet zich voort: derde ervaren Rode Duivel keert terug in thuisland

Belgische trend zet zich voort: derde ervaren Rode Duivel keert terug in thuisland

06-09-2022 17:17

De trend van het terugkeren van Belgische vedetten in de Jupiler Pro League blijft zich voortzetten. Na Jan Vertonghen (Anderlecht) en Toby Alderweireld (Royal Antwerp FC) keert ook Nacer Chadli terug in zijn thuisland. De Rode Duivel hoopt zich in de kijker te spelen bij het Belgisch nationale elftal door zich bij KVC Westerlo te laten zien.

De 33-jarige Chadli stond onder contract bij Istanbul Basaksehr, maar kon daar niet meer rekenen op speelminuten. Daardoor zag Westerlo zijn kans schoon en pikte hem op in Turkije. De Belgische club mikt nu op een tweejarig contract voor de voormalig Eredivisiester.

De stap van Chadli heeft alles te maken met het WK in Qatar, dat eind november van start gaat. “Voor mij is het belangrijkste om wedstrijdfit te worden, elk weekend te spelen en het plezier terug te vinden”, aldus de man die de winnende maakte in de kwartfinale tegen Japan op het WK 2018 tegenover Het Nieuwsblad. “Kan ik al die vragen positief beantwoorden, dan komt alles wel goed. Ik heb voor mijn beslissing geen contact opgenomen met de bondscoach, maar ik weet dat hij de Belgische competitie volgt. Dat ik hier kan spelen, is zeker geen slechte zaak.”

Chadli begon zijn profcarrière in Nederland bij AGOVV, waar hij samen met Dries Mertens speelde. Na drie jaar maakte hij de stap naar de Eredivisie bij FC Twente, waar hij zichzelf in de kijker speelde bij Tottenham Hotspur. Na drie goede jaren in Londen pikte West Bromwich Albion, waar het verval zich wat in begon te zetten. Verder speelde Chadli nog voor Monaco en RSC Anderlecht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!