Nieuws

Eerste Serie A-ontslag is een feit: Schouten en Kasius verwachten nieuwe trainer

Eerste Serie A-ontslag is een feit: Schouten en Kasius verwachten nieuwe trainer

06-09-2022 16:47

Bologna FC heeft besloten op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. De Italianen hebben trainer Sinisa Mihajlovic op straat gezet, valt te lezen in Italiaanse media. Het is het eerste trainersontslag van het seizoen in de Serie A.

Dat betekent dat Nederlanders Jerdy Schouten en Dense Kasius zich opnieuw moeten laten gelden bij Bologna. Mihajlovic was sinds januari 2019 de keuzeheer in Noord-Italië en leidde de club na zijn aanstelling van de achttiende naar de tiende plek. Zijn o zo succesvolle begin kreeg een abrupt, tijdelijk einde. Er werd leukemie bij hem vastgesteld, waardoor hij enige tijd moest gaan revalideren.

Ondanks zijn ziekte, bleef hij de trainer van Bologna. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen waren de eerste scheurtjes al te zien, in Nederland zelfs. De Italianen gingen onderuit tegen zowel AZ (1-0) als FC Twente (4-1). Ook in de competitie werd er nog niet gewonnen. De club speelde drie keer gelijk en staat net boven de degradatiestreep. Dat gaf de clubleiding genoeg reden om de Seviër te ontslaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!