Nieuws

Oranje Leeuwin vol goede moed: 'Het ligt aan ons of we winnen of niet'

Oranje Leeuwin vol goede moed: 'Het ligt aan ons of we winnen of niet'

6 september - 16:08
0

Waar de Champions League op het punt staat om te beginnen, is er voor de Oranje Leeuwinnen ook een belangrijke periode aangebroken. De ploeg van bondscoach Andries Jonker speelt tegen IJsland voor een WK-ticket. Zich druk maken doen de trainer en zijn speelsters niet.

"Ik voel dat de meiden niet in de war zijn en ik heb zelf ook weleens wat meegemaakt. Het geloof in kwalificatie is groot”, stelt Jonker in gesprek met het Algemeen Dagblad. De bondscoach maakte afgelopen vrijdag zijn debuut als trainer van de Oranje Leeuwinnen en wist daarin Schotland met 2-1 te verslaan.

Naast Jonker is ook Jill Roord positief over een goede afloop. De aanvallend ingestelde speelster was één van de uitblinkers tijdens het afgelopen EK en gaat uit van de eigen krachten. "Uiteindelijk hebben wij een betere ploeg en ligt het aan ons of we winnen of niet."

Er telt maar één resultaat in de Galgenwaard: winnen. Mochten de wedstrijd een andere uitkomst krijgen, dan zal er over moeten worden gegaan tot de play-offs. Het duel begint om 20.45.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie