Nieuws

Het komt niet meer goed tussen AZ en Letschert: 'Timo gaat toekomst elders zoeken'

Het komt niet meer goed tussen AZ en Letschert: 'Timo gaat toekomst elders zoeken'

24-11-2021 19:47

In de persconferentie, in aanloop naar het duel met FK Jablonec, heeft AZ-trainer Pascal Jansen vooruitgeblikt op de wedstrijd. Daarnaast besprak hij de rol van Timo Letschert, die na een dramatische wedstrijd tegen FC Twente (3-1 nederlaag) niet meer aan spelen toekwam.

In de selectie voor het treffen met de ploeg uit Tsjechië is geen plek meer voor Letschert. De 28-jarige verdediger werd in de wedstrijd in Enschede al na 23 minuten gewisseld door Jansen, omdat hij herhaaldelijk in de fout ging. De mandekker was dermate teleurgesteld dat hij niet met de spelersbus terug naar Alkmaar reiste. Daarna was er geen speeltijd meer weggelegd voor de man uit Purmerend.

"In overleg met elkaar zijn we tot de conclusie gekomen dat Timo elders zijn toekomst gaat zoeken", liet Jansen aan de toegestroomde pers in Tsjechië weten. Vorig jaar kwam Letschert nog transfervrij over van HSV en speelde hij nog twintig duels in de Eredivisie. Hij heeft nog een lopend contract tot medio 2023 bij de Alkmaarders.

Over het duel met de nummer twee uit groep D van de Conference League ging het kort. Aanvoerder Owen Wijndal, die naast Jansen plaatsnam voor het persmoment, was optimistisch gestemd over de wedstrijd. "Ik ga ervan uit dat wij de klus gaan klaren, daar heb ik alle vertrouwen in en met die doelstelling zijn wij ook naar Jablonec gekomen.", sprak de drievoudig Oranje-international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!