Nieuws

Lammers weet na twee jaar weer te scoren in Serie A: 'Voel me goed hier'

Lammers weet na twee jaar weer te scoren in Serie A: 'Voel me goed hier'

06-09-2022 13:48

Bijna twee jaar na zijn laatste goal in de Serie A weet Sam Lammers weer hoe het is om te scoren in de hoogste Italiaanse afdeling. De Atalanta Bergamo-spits komt dit jaar op huurbasis uit voor Empoli en is blij om weer aan spelen toe te komen.

De uitzichten op speeltijd bij het Nederlands getinte Atalanta waren klein, waarop de overstap naar Empoli volgde. Afgelopen seizoen mislukte een uitleenbeurt aan Eintracht Frankfurt hopeloos. Mede dankzij de treffer van Lammers wist zijn tijdelijke broodheer een 2-2 gelijkspel tegen Salernitana eruit te slepen. "Het was een moeilijke wedstrijd", vertelt Lammers aan La Nazione.

De Nederlander denkt dat het een kwestie van tijd is voordat meer goals volgen. "Ik voel me goed in dit team en ik wil samen met mijn ploeggenoten de doelen van Empoli bereiken dit seizoen." Momenteel bezetten de Azzurri de vijftiende plek in de Serie A. Sinds 2020 speelt Lammers in Italië. Destijd verliet de 25-jarige Tilburger PSV voor een bedrag van zeven miljoen euro voor Atalanta.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!