Nieuws

Aubameyang met masker klaar voor Chelsea-debuut: 'Maar breng hem niet op ideeën!'

Aubameyang met masker klaar voor Chelsea-debuut: 'Maar breng hem niet op ideeën!'

06-09-2022 12:41 Laatste update: 12:52

Pierre-Emerick Aubameyang kan dinsdagavond zijn debuut maken voor Chelsea in het duel met Dinamo Zagreb. Manager Thomas Tuchel geeft aan dat de Gabonees klaar is voor speelminuten. 

Aubameyang kwam last minute over van FC Barcelona in een ruildeal met Marcos Alonso. "Of hij klaar is om te starten? Vanzelfsprekend, maar hij kan nog geen negentig minuten aan. Het is duidelijk dat hij minuten nodig heeft om zijn ritme en fysiek op peil te brengen. Het is nu aan ons (de technische staf, red.) om te bepalen of hij start of vanaf de bank komt," aldus Tuchel op de persconferentie.

Aubameyang werd daags voor zijn vertrek in Barcelona overvallen. Bij de gewelddadige inbraak werd de aanvaller zijn kaak gebroken, waardoor hij alleen in actie kan komen met een masker. In zijn tijd bij Borussia Dortmund vierde Aubameyang een doelpunt al eens met een Spiderman-masker op. Hiervoor werd een boete van 50.000 euro opgelegd. Tuchel hoopt daarom ook niet dat zijn aanwinst iets geks in zijn hoofd haalt. "Alsjeblieft, breng hem niet op het idee! Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn eigen plannen heeft. Als hij scoort, kan hij het vieren. Maar dan moet hij wel eerst scoren", besluit Tuchel met een knipoog.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!