Nieuws

Mbappé onthult gesprek met Franse president: 'Hij wilde dat ik bij PSG bleef'

Mbappé onthult gesprek met Franse president: 'Hij wilde dat ik bij PSG bleef'

06-09-2022 11:21 Laatste update: 12:15

Kylian Mbappé heeft deze zomer met Emmanuel Macron gesproken over zijn carrière. De Franse president sprak zijn voorkeur uit voor een langer verblijf bij Paris Saint-Germain voor de Franse aanvaller.

Voor Mbappé lag er een megacontract klaar bij Real Madrid. De Spanjaarden wilden de Fransman dolgraag transfervrij overnemen van Paris Saint-Germain, maar de aanvaller tekende uiteindelijk toch een nieuw contract in de Franse hoofdstad. Mbappé onthult met Macron over zijn toekomst te hebben gesproken. "Ik had nooit gedacht dat ik met de president zou praten over de toekomst van mijn carrière, dus dit is iets geks", vertelt Mbappé aan The New York Times.

De Franse president had een duidelijke boodschap voor de sterspeler van de Parijzenaren. "Hij zei tegen mij: 'Ik wil dat je blijft. Ik wil niet dat je nu weggaat. Je bent zo belangrijk voor het land.' Als de president je dat vertelt, dan speelt dat zeker mee", aldus Mbappé.

Macron vertelde in juni nog dat hij slechts een bescheiden rol speelde in de transfersoap rondom de pijlsnelle aanvaller. "Ik kan iedereen verzekeren dat ik geen partij ben bij een transfer. Net als elke burger wil ik als het om sport gaat een goede wedstrijd zien en een team steunen, in mijn geval Olympique Marseille. Ik had een gesprek met Kylian Mbappé, gewoon om hem te adviseren om in Frankrijk te blijven. Het is de rol van een president om zijn land te verdedigen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!