Transfernieuws

'Dasa kiest voor het geld: opvallende transfer naar Russische topclub'

'Dasa kiest voor het geld: opvallende transfer naar Russische topclub'

06-09-2022 09:50

Eli Dasa heeft voor een opmerkelijke vervolgstap in zijn carrière gekozen. De voormalig verdediger van Vitesse heeft een driejarig contract ondertekend bij Dinamo Moskou, meldt De Gelderlander.

Een transfer naar Rusland ligt gevoelig, gezien de oorlog met Oekraïne waarin het land verkeert. De zaakwaarnemers van Dasa, SEG, hebben een miljoenensalaris weten te bedingen bij de Russische topclub. Na drie jaar voor Vitesse te hebben gespeeld, besloot de 48-voudig Israëlisch international zijn contract niet te verlengen.

Bij de Arnhemmers maakte Dasa dermate indruk dat hij in de geruchtenmolen in verband werd gebracht met een transfer naar Ajax, Feyenoord én PSV. Zover kwam het uiteindelijk niet. De overstap is naast de oorlog om meerdere reden opvallend. Het is nog geen zekerheid dat Dasa betaald kan worden, gezien de opgelegde financiële sancties aan Rusland.

Geld vanuit het voormalig Oostblokland kan niet zomaar naar Israël worden overgemaakt, waardoor een juridisch conflict met de FIFA dreigt. 'In Israël zijn er ook op ander vlak zorgen over de stap van Dasa, vice-aanvoerder van het nationale team. De Israëliër kan bij escalatie van de oorlog in Oekraïne pion worden in een politiek steekspel. President Poetin deinst nergens voor terug, zo is de teneur in het land', schrijft De Gelderlander.

Tot slot staat de Russische competitie bekend om veelvuldige incidenten met racisme. Dasa is een jood van Ethiopische komaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!