Nieuws

Utrecht grijpt snoeihard in na misdragingen van 'supporters': 'De maat is vol'

Utrecht grijpt snoeihard in na misdragingen van 'supporters': 'De maat is vol'

06-09-2022 09:08

FC Utrecht heeft via de officiële kanalen gecommuniceerd dat 'diverse personen' zijn opgepakt naar aanleiding van de incidenten tijdens het uitduel met Fortuna Sittard en de thuiswedstrijd tegen Ajax. De club uit de Domstad strooit met stadionverboden.

Bij Fortuna Sittard - FC Utrecht werd er herhaaldelijk vuurwerk vanuit het uitvak op het veld gegooid. Een bom kwam ontploffing vlakbij Anastasios Douvikas, waarna de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Inmiddels zijn er vijf personen in beeld geregistreerd voor het afsteken van vuurwerk en één man voor het faciliteren van de vuurwerkactie. 'Deze personen worden geïdentificeerd en zullen aangemeld worden voor een stadionverbod', schrijven de Domstedelingen in het persbericht.

Daarnaast kan een andere 'supporter' een stadionverbod tegemoet zien voor het gooien van bier op het veld. 'Direct na afloop van de wedstrijd FC Utrecht – Ajax kon FC Utrecht melden dat de persoon die vuurwerk op het veld heeft gegooid, is opgepakt door de politie en wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Ook zijn drie personen opgepakt door de politie voor ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd.'

De club communiceert verder dat nog eens vier spelers een stadionverbod hebben gekregen voor het racistisch bejegenen van Brian Brobbey. Na het doelpunt van de Ajacied waren er oerwoudgeluiden te horen in Stadion Galgenwaard. 'Voor drie andere personen gaat bekeken worden door FC Utrecht wat hun straftraject gaat worden, voor het plegen van diverse strafbare feiten in het stadion. Tot slot heeft de persoon die na afloop van de wedstrijd tegen Ajax (onrechtmatig) het veld betrad een stadionverbod opgelegd gekregen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!