Transfernieuws

'Medische keuring laatste horde voor terugkeer Costa in Premier League'

'Medische keuring laatste horde voor terugkeer Costa in Premier League'

06-09-2022 08:52

Diego Costa is dicht bij een dienstverband bij Wolverhampton Wanderers, meldt Fabrizio Romano. Als er bij de medische keuring geen problemen aan het licht komen, staat niets een samenwerking in de weg.

Sinds Costa in januari van dit jaar uit zijn contract liep bij Atlético Mineiro is de topspits van weleer transfervrij. Door personele problemen voorin zijn The Wolves uitgekomen bij de in Brazilië geboren Spanjaard (33). Aangezien de transferperiode gesloten is, moet de Premier League-middenmoter zich in de zoektocht naar versterkingen richten op clubloze spelers.

Volgens de transfergoeroe zijn de laatste plooien rondom het contract inmiddels gladgestreken en zou alleen het niet doorstaan van de medische keuring nog roet in het eten kunnen gooien. De verwachting is dat Costa zijn krabbel gaat zetten onder een eenjarig contract.

In het verleden maakte de international furore als aanvaller bij onder meer Atlético Madrid en Chelsea. Tot dusver werkte Costa 495 officiële duels af. Daarin was hij 187 keer trefzeker en bereidde hij 71 keer een doelpunt voor.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!