Nieuws

Heitinga onder de indruk na Heracles-thuis: 'We stonden op aan vandaag'

Heitinga onder de indruk na Heracles-thuis: 'We stonden op aan vandaag'

06-09-2022 07:33

John Heitinga is trots op de prestatie van Jong Ajax tegen Heracles Almelo. De degradant uit het voorbije Eredivisie-seizoen werd met 4-0 van de mat geveegd. Lorenzo Lucca maakte een ijzersterke indruk op de trainer.

De Italiaanse huurling van Pisa begon in de basis en was twee keer trefzeker tegen de Heraclieden. "Vandaag (maandag, red.) deed hij het heel goed", zegt Heitinga na afloop van het duel tegen ESPN. "Het is een ander type spits: een kapstok. Je ziet ook dat hij zijn lichaam goed gebruikt en de bal beschermt. Het is lekker dat je daardoor de derde bal - zeker ook met de rappe jongens die wij hebben - kan bereiken. Dan moet de tegenstander achteruit. Dat heeft hij heel goed gedaan", klinkt het complimenteus.

Dat het hoger aangeslagen Heracles flink met ruime cijfers werd verslagen, kan op de goedkeuring van Heitinga rekenen. "We hebben de tegenstander flink in beweging gekregen. We waren heel zorgvuldig en hebben volwassen gespeeld. Ik zei in de rust dat als dit het einde was geweest, ik de groep complimenten had gegeven." Voor de theepauze stond het slechts 1-0. "Ondanks de wissels, stond het team op aan vandaag."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!