Nieuws

Barcelona-aanvaller houdt lofzang: 'Met de komst van Koeman veranderde alles'

Barcelona-aanvaller houdt lofzang: 'Met de komst van Koeman veranderde alles'

05-09-2022 23:15 Laatste update: 06-09-2022 06:42

Ousmane Dembélé verlengde afgelopen zomer zijn contract bij FC Barcelona met twee jaar. Lange tijd leek het er op dat de Fransman transfervrij zou vertrekken uit het Spotify Camp Nou, maar uiteindelijk besloot de aanvaller uit liefde voor Barcelona toch te verlengen. Vooral de samenwerking met Ronald Koeman was een belangrijke reden om zijn vorm te hervinden.

Dembélé was op weg naar de uitgang toen de buitenspeler toch zijn handtekening zette onder een nieuw contract. "Ik hou van de stad, ik hou van de club sinds ik klein was. Ik ben gelukkig. Ik wil titels winnen. Ik wil de Champions League winnen, net als mijn idolen. Net als Messi en Iniesta." De Franse aanvaller werd sinds zijn komst achtervolgd door blessures. Hierdoor zat de Dembélé niet lekker in zijn vel. "Het begin was erg moeilijk, vooral de eerste drie jaar. Met de blessures en de wedstrijden. De ene dag voelde ik me goed en de andere dag slecht. Ik denk dat dat het leven is, in 2017 was ik 20 jaar oud. Ik heb veel moeten leren, ik zat pas anderhalf jaar in het profvoetbal bij Rennes en Dortmund."

Dembélé heeft zich dit seizoen bewezen en staat wekelijks in de basis voor Barcelona. In vier wedstrijden was de 25-jarige vleugaanvaller betrokken bij drie doelpunten. "Ik was heel jong en voel me nu volwassener en rustiger op mijn 25ste. Ik werd een beetje bang voor blessures, omdat ik dacht dat ik elk moment geblesseerd kon raken. Alles veranderde met de komst van Koeman. Ik denk dat ik een blessure aan mijn hamstring had en dat maakte me erg bang. Toen veranderde alles ten goede."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!