Reactie

Babel rekent af met Afellay: 'Teleurgesteld, hij wil alleen maar punten scoren'

Babel rekent af met Afellay: 'Teleurgesteld, hij wil alleen maar punten scoren'

24-11-2021 14:52

Ryan Babel is teleurgesteld in Ibrahim Afellay. De analist van de NOS wil volgens de aanvaller van Galatasaray alleen maar 'punten scoren' bij zijn nieuwe collega's.

Babel bracht onlangs het nummer 'Open Letter' uit, waarin hij rapt over Afellay. "Bro, ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV. Oh nu ben je analist: hmmm, zozo. Hoorde in de wandelgangen: je bent broke, bro."

In een interview met The Guardian geeft Babel tekst en uitleg. "In de tweede helft van het nummer geef ik mijn mening over de journalistiek in Nederland en de situatie met een oude collega die journalist is geworden (Afellay, red.)", aldus de 69-voudig international.

"Mensen in Nederland beschouwden het als een diss-track, maar het was meer een uiting van mijn teleurstelling in deze persoon. We waren zo lang teamgenoten (bij Oranje, red.) en nu is hij veranderd in een expert die punten probeert te scoren om zich te profileren in de analistenwereld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!