Nieuws

'Als hij dit blijft doorzetten, dan is hij heel dicht bij een basisplek in Oranje'

'Als hij dit blijft doorzetten, dan is hij heel dicht bij een basisplek in Oranje'

05-09-2022 19:58
2

Tyrell Malacia maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Manchester United. De verdediger is al bijna niet meer weg te denken uit de ploeg van Erik ten Hag en klopt nadrukkelijk op de deur bij het Nederlands elftal. Volgens de analisten van ESPN komt een basisplaats in Oranje zeer dichtbij.

“Als hij dit blijft doorzetten en een vaste basisspeler wordt van Manchester United, dan is hij heel dicht bij een basisplek bij het Nederlands elftal”, stelt Kenneth Perez tijdens VoetbalPraat bij ESPN. Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher bij Voetbal International, zag wel dat de linksback het moeilijk had tegen Arsenal. “Hij had het wel lastig tegen Saka. Dat is ook niet gek, maar dit was wel een echte test.”

Malacia zal het uit moeten gaan vechten met een aantal alternatieven. Aan tafel worden Daley Blind en Owen Wijndal genoemd als concurrenten. Laatstgenoemde speelt nauwelijks bij Ajax, maar dat is volgens Perez niet meteen een probleem. Dat gaat bij meerdere Oranje-internationals het verhaal zijn komend seizoen.

“Ik weet niet of Louis Blind er snel uithaalt”, oppert Leon ten Voorde, die bijval krijgt van de Deen. “Ik denk wel dat hij een voorkeur heeft voor Daley Blind omdat hij gewoon van dat soort spelers houdt die met zijn hersenen speelt. Als wingback kan hij niet altijd mee naar voren, maar in de opbouw is hij wel heel belangrijk.”

Op 22 en 25 september speelt Oranje de laatste twee wedstrijden voordat het WK in Qatar begint. Polen en België zijn de twee tegenstanders in de Nations League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!