Nieuws

Opmerkelijke teksten bij de UEFA: 'Weet zeker dat het WK 2030 daar wordt gehouden'

Opmerkelijke teksten bij de UEFA: 'Weet zeker dat het WK 2030 daar wordt gehouden'

05-09-2022 19:20
1

Opmerkelijke taferelen bij de UEFA. Voorzitter Aleksander Ceferin is er heilig van overtuigd dat het WK 2030 in Spanje en Portugal wordt gehouden, waren zijn woorden.

Maandag vond het internationale congres Football Talks plaats, in Lissabon. Daar kwam Ceferin ook aan het woord. “Ik weet zeker dat het WK 2030 in Spanje en Portugal zal worden gespeeld”, luidde de opmerkelijke teksten van de bestuurder. “Dit bid gaat winnen en we gaan er alles aan doen om deze landen te helpen. Ze zijn gepassioneerd, ademen voetbal en beschikken over een goede infrastructuur.”

De definitieve beslissing wordt pas in mei 2024 gemaakt. De Zuid-Europese landen waren niet de enige landen die op een toewijzing van het toernooi hoopte. Ook Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay hoopte goed nieuws te krijgen. De Zuid-Amerikaanse landen hoopte door een historisch feitje dat het feest door zou gaan: in 2030 zou het exact honderd jaar geleden zijn dat het eerste WK plaatsvond, in Uruguay.

Later dit jaar zal het WK 2022 worden gehouden, in Qatar. Vier jaar later mogen Canada, Mexico en de Verenigde Staten het toernooi gaan organiseren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!