Nieuws

Jonker oogst lof bij Leeuwinnen: 'Hij is heel streng, maar dat is juist leuk'

Jonker oogst lof bij Leeuwinnen: 'Hij is heel streng, maar dat is juist leuk'

05-09-2022 18:20 Laatste update: 18:22

Een kleine twee weken geleden werd Andries Jonker aangesteld als de nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De oefenmeester heeft zijn momenten met de vrouwen inmiddels achter de rug. Jackie Groenen spreekt vol lof over haar nieuwe trainer.

"Hij is heel streng, maar dat is juist leuk", begint Groenen in gesprek met de NOS wanneer haar naar haar de nieuwe bondscoach wordt gevraagd. "Ik ben daar ook mee opgegroeid, dus dat is prima. Hij heeft een eigen visie en die bevalt heel goed."

Jonker is de opvolger van de vertrokken Mark Parsons. De voormalig assistent van onder meer Bayern München en Barcelona had met de overwinning tegen Schotland een goede binnenkomer. De Oranje Leeuwinnen wonnen met 2-1, wat de middenveldster tevreden heeft gesteld. "We hebben op momenten goed gevoetbald, veel kansen gecreëerd en als je die benut, win je gewoon met 6-1", aldus Groenen. "Maar ik ben zeker wel tevreden met wat we hebben laten zien."

Dinsdag nemen de Leeuwinnen het op tegen IJsland. Het duel begint om 20.45.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!