Nieuws

Ajax pakt belangrijke Youth League-punten na slotfase met drie rode kaarten

Ajax pakt belangrijke Youth League-punten na slotfase met drie rode kaarten

24-11-2021 14:45 Laatste update: 14:49

Ajax O19 heeft woensdagmiddag in de Youth League-wedstrijd tegen Besiktas het goede voorbeeld gegeven. Op de voorlaatste speeldag werd er met 0-1 gewonnen in Istanbul, waar drie rode kaarten werden getrokken.

Amourricho van Axel Dongen (foto) werd de matchwinner door in de eerste helft een penalty te benutten. De wedstrijd kreeg een turbulent einde door drie rode kaarten: twee voor Ajax (Jaydon Banel en Mateja Milovanovic) en één voor Besiktas (Necati Bilgiç).

Ajax heeft door de overwinning goede papieren voor overwintering in de Youth League, waarin de groepswinnaar zich rechtstreeks plaatst voor de achtste finale en de nummer twee play-offs speelt tegen een club uit het Champions Path. Ajax heeft drie punten meer dan Borussia Dortmund en vijf meer dan Sporting. Beide clubs komen woensdag nog in actie.

Ajax 1 begint om 18.45 uur aan de uitwedstrijd tegen Besiktas. De Amsterdammers zijn al gekwalificeerd voor de achtste finales en kunnen woensdagavond groepswinnaar worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!