Opinie

'Als je zo speelt tegen PSV na zo'n zware blessure, komt deze titel je toe'

'Als je zo speelt tegen PSV na zo'n zware blessure, komt deze titel je toe'

05-09-2022 11:05

Ben Wijnstekers heeft als rapporteur voor De Telegraaf zijn Elftal van de Week samengesteld. De oud Oranje-international verkoos Vaclav Cerny tot zijn Speler van de Week.

Aanvankelijk zou Wijnstekers gekozen hebben voor Sebastian Szymanski als beste van week. 'Maar als je na een moeilijke periode door een zware blessure zo tegen PSV speelt als Vaclav Cerny met FC Twente, dan komt die titel Cerny echt toe', stelt de voormalig voetballer in de rubriek.

Met twee goals was de aanvaller van levensbelang voor de Tukkers in de wedstrijd tegen PSV (2-1 zege). 'Een stimulans voor hem. Hij liet zien technisch goed te zijn. Zijn tweede goal was natuurlijk geweldig binnengeschoten. Hij heeft iets onberekenbaars. Dat vind ik leuk aan spelers.'

Ondanks de nipte 3-4 zege van Feyenoord bij Go Ahead ruimt Wijnstekers een plekje in voor drie spelers van de Rotterdammers. Ajax, FC Twente en AZ leveren twee spelers, waar Sparta met Nick Olij en FC Utrecht met Tasos Douvikas.

Het elftal van Wijnstekers: Olij; Rensch, Trauner, Hilgers, Kerkez; Szymanski, Odgaard; Cerny, Doumikas, Danilo, Bergwijn;

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!