Opinie

Nederlander blijft indruk maken in Championship: 'Geluk dat hij hier nog speelt'

Nederlander blijft indruk maken in Championship: 'Geluk dat hij hier nog speelt'

05-09-2022 10:34

Joël Piroe trekt zijn topvorm van het voorbije seizoen bij Swansea City tijdens de huidige jaargang naadloos door. De aanvaller scoorde drie keer in een week tijd. Russel Martin, manager van The Swans, is lyrisch over de prestaties van de Nederlander.

Aan het begin van het duel met Queens Park Rangers ging de bal op de stip en nam Piroe plaats achter de bal: hij miste echter. QPR-keeper Seny Dieng bracht op katachtige wijze redding. "We waren geschokt dat hij de penalty miste, dat zijn de normen die hij zichzelf stelt", zegt Martin tegen het clubkanaal. "Hij was echt geïrriteerd in de kleedkamer. Hij scoorde het winnende doelpunt, maar hij is boos op zichzelf."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Swansea City AFC (@swansofficial)

Later in het duel maakte Piroe zijn misser goed door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Het is eigenlijk een briljante jonge man, als je ziet hoeveel hij het afgelopen jaar gegroeid is. Wat hij ons fysiek zonder balbezit geeft, wordt onderschat. Hij is zo slim in de manier waarop hij druk zet en wat hij allemaal doet voor het team."

Daarmee is de lofzang van Martin nog niet ten einde. "We mogen gelukkig zijn dat hij hier nog speelt. Het beste wat we deden, was om hem te behouden. Hij vindt het hier geweldig." Dit seizoen was het drie keer raak in acht Championship-wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie