Opinie

Becker gedeeld Bundesliga-topscorer: 'Voor velen was Sheraldo al een flop'

Becker gedeeld Bundesliga-topscorer: 'Voor velen was Sheraldo al een flop'

05-09-2022 09:53

Dit seizoen staat er geen maat op Sheraldo Becker in de Bundesliga en dat ontgaat directeur Oliver Ruhnert van zijn werkgever dan ook niet. De ijzersterke prestaties van Becker zorgen niet voor verbazing bij Union Berlin.

Vooral deze jaargang manifesteert Becker zich sterk bij verrassend sterk presterende Bundesliga-clob. "Sheraldo was voor velen al een flop", zei de vijftigjarige bestuurder bij Sky90. Intern bestonden er echter geen twijfels over de kwaliteiten van de rappe aanvaller, verzekert Ruhnert. "Er was bij ons altijd de overtuiging dat hij echt een goede vent is." De Surinaams international was dit weekend trefzeker tegen Bayern München en mede daardoor wist Union Berlin een punt over te houden aan de ontmoeting (1-1).

Met vijf goals in vijf duels is Becker gedeeld topscorer van de Bundesliga, samen met Niclas Füllkrug van Werder Bremen. Toch was er een proces nodig om voordat trainer Urs Fischer volledig vertrouwde op de voormalig aanvaller van onder meer ADO Den Haag. "Dat Sheraldo heeft begrepen: het gaat niet alleen om zijn kwaliteit, het gaat ook om de kwaliteit van de hele ploeg, van het collectief", aldus Ruhnert.

Inmiddels speelde Becker (27) tachtig wedstrijden voor de Duitse subtopper. Daarin was hij goed voor veertien treffers en zestien assists. Zijn huidige marktwaarde lag nog nooit zo hoog: het Duitse Transfermarkt.de taxeert Becker's waarde op zeven miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!