Reactie

Tuchel sluit wissel niet uit: 'Aan ons of we hem de kans geven of niet'

Tuchel sluit wissel niet uit: 'Aan ons of we hem de kans geven of niet'

05-09-2022 09:25 Laatste update: 09:25

Thomas Tuchel heeft gereageerd op de afgeketste transfer van Kepa Arizzabalaga naar SSC Napoli. De Duitser is blij dat de Spaanse goalie op Stamford Bridge actief blijft. Tegelijkertijd wordt er aan de stoelpoten van eerste keeper Édouard Mendy gezaagd, die de laatste weken de nodige fouten maakt.

De interesse van de Italianen in Kepa was een publiek geheim, maar tot een transfer kwam het niet voor de duurste doelman aller tijden. "Ja, hij probeerde het om een nieuwe club te vinden", zegt Tuchel op een persconferentie. "Hij heeft zijn opties bekeken, waar wij van op de hoogte waren. Ze waren niet bevredigend voor hem noch voor ons. Dus is hij gebleven en daar ben ik erg blij mee. Ik ben altijd heel duidelijk tegen hem geweest en heb hem verteld dat ik wil dat hij blijft."

Mendy ging in het 2-1 gewonnen duel met West Ham United opnieuw niet helemaal vrijuit, waardoor de eerder onomstreden Senegalees langzaam maar zeker krediet begint te verliezen bij fans en media. De Chelsea-manager probeert de gemoederen te sussen. "In mijn ogen is de situatie rustig, we hebben twee fantastische keepers, twee fantastische jongens."

Toch sluit Tuchel niet bij voorbaat uit dat Kepa onder de lat zal verschijnen. "In in mijn ogen is hij absoluut klaar om te spelen. Het is aan ons of we hem de kans geven of niet. Hij is er klaar voor, hoe hij zich gedraagt en hoe hij traint.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!