Opinie

'Het zijn natuurlijk geruchten, maar ik vind dat United Ten Hag moet aanstellen'

'Het zijn natuurlijk geruchten, maar ik vind dat United Ten Hag moet aanstellen'

24-11-2021 09:40 Laatste update: 09:41

Sporting Portugal-trainer Rúben Amorim hoopt dat Erik ten Hag de nieuwe coach van Manchester United wordt. De Portugees ziet dan Ten Hag goed werk levert bij Ajax.

Op de persconferentie voor het treffen tussen Sporting en Borussia Dortmund kwam een mogelijke overstap van Ten Hag naar Manchester United ter sprake. "Het zijn natuurlijk geruchten, maar als ik er iets over mag zeggen: ik vind dat United Ten Hag moet aanstellen", stelt Amorim.

"En snel ook, deze week al. Dat zou ik erg leuk vinden", doelt de Sporting-trainer op de nieuwe ontmoeting met Ajax in de Champions League, die over twee weken op het programma staat. "De status van Ten Hag is de afgelopen jaren meegegroeid met het niveau van het elftal. Hij valt op met zijn ploeg in het buitenland."

Twee maanden geleden stonden Amorim en Ten Hag al tegenover elkaar. Toen won laatstgenoemde dik met zijn ploeg: Ajax boekte een 1-5 overwinning in Lissabon. Mede daardoor zijn de Amsterdammers al zeker van Champions League-overwintering.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!