Barça moet overwintering veiligstellen bij Bayern, Chelsea wint dik van Juve

23-11-2021 23:30

FC Barcelona moet aan de bak om overwintering in de Champions League veilig te stellen. De Catalanen hebben in eigen huis punten laten liggen tegen Benfica. Chelsea heeft, met Hakim Ziyech in de basis, dik gewonnen van het Juventus van Matthijs de Ligt.

Barcelona - Benfica 0-0
Barcelona had aan een overwinning genoeg om te overwinteren in de Champions League. Zo ver kwam het echter niet. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Xavi genoeg kansen, maar die werden niet benut. Aan de andere kant schoot Nicolás Otamendi de bal wél tegen de touwen. Die treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Na de pauze kwam Barcelona opnieuw tot kansen. Ronald Araújo scoorde uiteindelijk, maar die goal werd ook geannuleerd vanwege buitenspel. In de absolute slotfase kreeg Benfica dé kans om de wedstrijd nog te winnen. Haris Seferović omspeelde Marc-André ter Stegen, maar schoot de bal voor een leeg doel naast. Daardoor eindigde het duel tussen Barça en Benfica in 0-0.

De Catalanen blijven daardoor tweede staan in Groep E van de Champions League. Barcelona moet echter flink aan de bak om door te gaan in het miljardenbal: op de laatste speeldag gaan de Spanjaarden op bezoek bij Bayern München, terwijl Benfica thuis tegen nummer laatst Dinamo Kiev speelt. Als de Portugezen die wedstrijd winnen, moet Barcelona hetzelfde doen in Duitsland om naar de knock-outfase te gaan.

Chelsea - Juventus 4-0
Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt hadden op Stamford Bridge allebei een basisplek. The Blues waren vanaf de eerste minuut sterker, wat zich na een kwart wedstrijd ook uitbetaalde in een goal: Trevoh Chalobah scoorde uit een corner.

Een half uur later viel de volgende treffer: Reece James zette Chelsea op 2-0 door hard raak te schieten. Snel daarna viel ook de 3-0: Callum Hudson-Odoi gaf het laatste tikje en Ziyech leverde de voorassist.

Diep in de blessuretijd pikte Timo Werner zijn doelpuntje ook nog mee, waardoor Chelsea met 4-0 wint van Juventus. De Engelsen zijn nu net als Juventus zeker van overwintering in de Champions League. Chelsea gaat zelfs aan kop in Groep H, vanwege het betere onderlinge resultaat ten opzichte van de Italiaanse concurrent.