Nieuws

Yilmaz geeft openheid zaken: 'Geen trainer of tiran, ik doe gewoon mijn best'

Yilmaz geeft openheid zaken: 'Geen trainer of tiran, ik doe gewoon mijn best'

04-09-2022 17:37 Laatste update: 18:29

Burak Yilmaz heeft zich uitgelaten over de ophef rondom hem de laatste weken. De Turks international zou het voor het zeggen hebben bij Fortuna Sittard, maar volgens de spits klopt dat niet.

In een zelf aangevraagd gesprek met Voetbal International heeft Yilmaz aan hoe de vork in de steel zit. "Het is wennen, voor mij en voor de club. Dat is logisch. Maar ik ben niet bezig met mezelf, alleen met Fortuna. Ik ben geen trainer, geen tiran. Ik doe gewoon mijn best en wil deze club vooruit helpen."

Volgens Yilmaz maakt hij niet de opstelling bij de Limburgers. De topspits haalt een voorbeeld aan van een beslissing die  interim-trainers Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens namen tegen FC Utrecht. Iets wat Yilmaz zelf anders had gedaan.  "Maar dat is hun goed recht. Ik ben de trainer niet en wil dat ook niet zijn, wat er ook wordt gesuggereerd. De komende twee jaar ben ik nog voetballer, daarna wordt het pas tijd voor een nieuwe rol."

Yilmaz benadrukt dat hij niet de reden is achter het ontslag van coach Sjors Ultee. "Van mij had hij niet weg gehoeven. Maar ook dat is voetbal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!