RKC komt terug van achterstand en wint overtuigend van Excelsior

04-09-2022 14:20

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag met duidelijke cijfers gewonnen van Excelsior. De promovendus kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar ging uiteindelijk met 5-2 onderuit.

Excelsior begon goed aan het seizoen met zes punten uit de eerste twee duels. In de derde en vierde wedstrijd werd er echter kansloos verloren van PSV (1-6) en FC Twente (4-0). Op bezoek bij RKC leek Excelsior de draad weer op te pakken. Na een kwartier spelen schoot Julian Baas de 0-1 binnen op aangeven van Nathan Tjoe-A-On. RKC kwam na iets minder dan veertig minuten spelen weer op 1-1 dankzij een rake kopbal van Shawn Adewoye. Op slag van rust kwamen de bezoekers via Redouan El Yaakoubi weer op voorsprong in Waalwijk.

De tweede helft had Excelsior weinig in te brengen tegen een goed spelend RKC. Pelle Clement nam de 2-2 voor zijn rekening en via Thierry Lutonda, Vurnon Anita en Michiel Kramer liepen de Waalwijkers uit op 5-2. RKC stijgt door de overwinning naar de achtste plaats op de ranglijst. Excelsior is terug te vinden op plek negen.