United boekt late overwinning na wissel Van de Beek, Bayern wint door supergoal

23-11-2021 20:44

Cristiano Ronaldo heeft Manchester United andermaal bij de hand genomen, waardoor de ploeg overwintert in de Champions League. Op bezoek bij Villarreal - met Donny van de Beek in de basis - wisten The Red Devils een overwinning uit het vuur te slepen. Bayern München was al door, maar heeft zich ook verzekerd van de eerste plek in Groep E.

Villarreal - Manchester United 0-2
Het duel met Arnaut Danjuma en co. was de eerste sinds het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer voor Manchester United. In Spanje stond interim-trainer Michael Carrick voor de groep bij de Engelse ploeg. De oud-middenvelder gaf Van de Beek een kans in de basis: de Nederlander kreeg de voorkeur boven Bruno Fernandes.

Van de Beek kon net als zijn ploeggenoten niet overtuigen in de eerste helft. United was zwak en het kwam door doelman David de Gea dat de brilstand na 45 minuten nog op het scorebord stond. In de eerste twintig minuten na rust ging het niet veel beter bij de nummer acht van de Premier League, waarna Carrick besloot om in te grijpen: hij haalde Van de Beek en Anthony Martial naar de kant. Het duo werd vervangen door Fernandes en Marcus Rashford.

Dat gaf Manchester United vleugels. De bezoekers werden steeds sterker en kwamen tot serieuze kansen. Dat leidde uiteindelijk ook tot de openingstreffer: de Villarreal-defensie was aan het stuntelen in de opbouw, waarna Fred de bal kon onderscheppen. De Braziliaan bereikte Ronaldo, die koelbloedig afrondde: 0-1. In de negentigste minuut bepaalde Jadon Sancho de einduitslag op 0-2. Door de overwinning is de ploeg uit Manchester al zeker van de knock-outfase van de Champions League.

Dinamo Kiev - Bayern 1-2
Het duel in Oekraïne ging tussen de nummer één en nummer laatst van Groep E in de Champions League. Toch stond er voor beide ploegen nog genoeg op het spel: Bayern had aan een punt genoeg om groepswinst veilig te stellen, terwijl Dinamo Kiev zelfs nog uitzicht had op Champions League-overwintering.

Na veertien minuten stond het al 0-1 voor Bayern door een geweldige omhaal van Robert Lewandowski. Vlak voor de pauze wist Kingsley Coman de marge zelfs te verdubbelen. Dinamo Kiev kreeg desondanks een aantal goede kansen, maar wist die lang niet te benutten. In de zeventigste minuut bracht invaller Denys Harmasj daar verandering in: hij bepaalde de einduitslag op 1-2. Daardoor is Bayern zeker van groepswinst, terwijl Europa League-overwintering het hoogst haalbare is voor Dinamo Kiev.