Nieuws

Bankzitter Frenkie moet zich zorgen maken bij Barça: 'Ze deden het heel goed'

Bankzitter Frenkie moet zich zorgen maken bij Barça: 'Ze deden het heel goed'

04-09-2022 11:50
1

Xavi Hernández heeft zich lovend uitgelaten over het middenveld van FC Barcelona. De Catalanen wonnen met 3-0 bij Sevilla en de trainer zag vooral Gavi uitblinken. Frenkie de Jong lijkt zich zorgen te moeten maken. De middenvelder begon wederom op de bank in Andalusië.

Xavi had niet verwacht dat Sevilla 4-4-2 zou spelen, maar zag dat zijn ploeg snel anticipeerde op de tactische verrassing. "Pedri, Gavi en Busi (Sergio Busquets, red.) deden het heel goed. Ze hebben hard gewerkt en werden ook geholpen door de vleugelspelers", aldus de coach van Barça na afloop.

De trainer richt zich vervolgens specifiek tot de uitblinkende Gavi. De achttienjarige middenvelder krijgt de voorkeur boven De Jong. "Ik ben niet verrast door Gavi. Ik zie hem iedere dag op de training. Hij werkt hard, heeft discipline, speelt met zijn hart. Ik denk dat hij de beste speler op het veld was vanwege zijn strijdlust, zijn passes en het druk zetten. Hij is hart en benen. Zijn passie en intensiteit geven ons veel."

Ook Ousmane Dembélé kan rekenen op lovende woorden van Xavi. "Ik ben een liefhebber van Dembélé. Hij levert ook zijn defensieve bijdrage en helpt de rest van de ploeg, net als Raphinha en Robert Lewandowski. We hebben spelers die het verschil kunnen maken, onder wie Ousmane."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!