Nieuws

Černý voelt zich weer helemaal de oude bij Twente: 'Je voelt die momenten zelf'

Černý voelt zich weer helemaal de oude bij Twente: 'Je voelt die momenten zelf'

04-09-2022 11:13

FC Twente won zaterdag met 2-1 van PSV. De grote uitblinker aan de zijde van de Tukkers was Václav Černý met twee goals. De Tsjech voelt zich weer helemaal de oude.

Černý heeft in zijn carrière al het nodige blessureleed gekend. Eind vorig seizoen keerde de aanvaller na één jaar eruit te hebben gelegen terug op het veld. Dit seizoen lijkt de buitenspeler de smaak te pakken te hebben. Eerder was Černý al belangrijk met een goal tegen Fiorentina. Ook tegen PSV was de Tsjechisch international de grote man met twee goals. Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN krijgt hij de vraag wanneer het oude gevoel weer terugkeerde. "Ik moet zeggen dat het eerste moment dat ik het gevoel weer had was met het Tsjechische elftal tegen Spanje. Daar speelden we met zijn allen, maar ik vooral, een topwedstrijd. Dat was afgelopen zomer. Toen dacht ik echt: dit voelt weer als voor mijn blessure."

De aanvaller van FC Twente geeft te kennen dat het daarna weer een beetje wegzakte. Tot aan zijn glansrol tegen PSV. "De voorbereiding ging ook prima. Daarna kwam er een mindere fase. Gisteren had ik weer het besef: het is lang geleden dat ik me zo voel. Je voelt die momenten zelf."

Door de overwinning op PSV staat Twente op de vierde plek met twaalf punten uit vijf duels. PSV staat derde met evenveel punten, maar een beter doelsaldo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!