Nieuws

Zerrouki over transfer: 'Wie zegt dat hij dat kan, doet iets wat onmogelijk is'

Zerrouki over transfer: 'Wie zegt dat hij dat kan, doet iets wat onmogelijk is'

04-09-2022 07:50
2

Ramiz Zerrouki was zaterdagavond een van de smaakmakers bij FC Twente in de wedstrijd tegen PSV (2-1). De Algerijns international kreeg de afgelopen weken met het afketsen van een transfer naar Feyenoord een bittere pil te slikken, maar daar was tegen de Eindhovenaren niets van te merken.

“Het ging heel lekker”, begint Zerrouki in gesprek met De Telegraaf. “Ik kon vrijuit voetballen na een lange periode, waarin ik het hoofd vol had. Ik denk dat je dat wel terugzag in mijn spel. Natuurlijk komt er teleurstelling bij kijken als een transfer niet doorgaat. Zo’n situatie zit in je hoofd, ook al probeer je jezelf ervoor af te sluiten. Maar wie zegt, dat hij dat kan, doet iets wat onmogelijk is. Het komt telkens weer terug. De informatie erover blijft komen. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit zo meemaakte.”

Dat de controleur het moeilijk had, heeft naar eigen zeggen niets te maken met Twente. “Laat duidelijk zijn, dat ik nog steeds bij een fantastische club speel, waar ik gelukkig ben en alles heb. Ik wilde die stap maken, omdat het goed was voor mijn ontwikkeling. Maar het is geen straf om hier te zijn. Als je ziet hoe we deze wedstrijd met z’n allen vechten. Dan is het heerlijk om in dit team te spelen.”

Het resultaat van Twente is wellicht een voorbode voor de rest van het seizoen. De club uit Enschede is ambitieus en dat geldt ook voor Zerrouki. “Ik denk dat we met AZ en misschien ook Feyenoord moeten gaan strijden om plek drie, vier en vijf. Dat zijn de plekken waar we ons op richten. We gaan niet te hoog inzetten. Als we leveren en doen waar we goed in zijn dan kunnen we van iedereen winnen”, besluit de Algerijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!