Barça wint gemakkelijk van Sevilla: De Jong speelt half uur, Memphis blijft banken

04-09-2022 07:37 Laatste update: 07:41

FC Barcelona heeft zaterdagavond wederom indruk gemaakt in en tegen Sevilla. De Catalanen wonnen met 0-3 in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Robert Lewandowski weer een grote rol speelde.

In openingsfase van het duel had Sevilla de overhand en de beste kansen, maar aan de andere kant was het bij de eerste de beste kant direct raak. Ousmane Dembélé was niet meer te houden en stoomde op de helft van de tegenstander op. De Fransman gaf de bal op het juiste moment aan Lewandowski die leek te gaan scoren, maar Raphinha gaf de bal het laatste zetje.

Een kwartier later was het wederom raak voor Barça. Jules Koundé deed zijn oude club pijn met een geweldige assist op Lewandowski. De doelpuntenmachine werd na een loopactie in de diepte bediend, nam aan op de borst en rondde in één keer af. Vlak voor rust had de Pool zijn tweede kunnen maken, maar Dembélé ging voor eigen succes.

In de tweede helft ging Barcelona vrolijk verder waarmee het gebleven was. Het was Eric García die zijn eerste doelpunt in Catalaanse dienst voor zijn rekening nam. Raphinha kopte de bal terug op Koundé, die hem klaar legde voor de Spanjaard. Na de treffer van de verdediger was de wedstrijd gespeeld. Ook de ingevallen Kasper Dolberg kon geen potten meer breken voor de Andalusiërs. Na ruim een uur spelen kwam Frenkie de Jong nog in de ploeg. Memphis Depay bleeft de hele wedstrijd op de bank.