'Ajax heeft veel Europese ervaring, maar wij spelen voor onze trots'

'Ajax heeft veel Europese ervaring, maar wij spelen voor onze trots'

23 november - 16:58 Laatste update: 17:06
Champions League 0 Reacties

Besiktas staat voor de schier onmogelijke opgave om te overwinteren in de Europa League. De ploeg uit Instanbul is het lelijke eendje in groep C van de Champions League en wist nog geen punt te verzamelen na vier wedstrijden. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Ajax werd vooruitgeblikt.

Sporting Portugal en Borussia Dortmund verzamelden tot nu toe beiden zes punten. Doordat Sporting Portugal twee keer won van de Turken, is de tweede plaats in de poule niet meer mogelijk. Overwintering in Europa lijkt alleen nog in theorie mogelijk. Om dit scenario te laten uitkomen, mag Borussia Dortmund geen punten meer pakken en moet Besiktas twee keer winnen. Daarna moet het extreem slechte doelsaldo (-10) worden goed gemaakt door de ploeg van Sergen Yalçın.

Oud-PSV'er Atiba Hutchinson geeft op de persconferentie aan hoe Besiktas de wedstrijd tegen Ajax benadert. "Het wordt een belangrijke wedstrijd voor ons. In een zekere zin spelen we voor onze trots. We hebben nog twee wedstrijden te gaan, het zou goed zijn als we op zes punten eindigen in de groep. Ajax is een sterk team met heel veel Europese ervaring, maar wij willen ons zelfvertrouwen terugkrijgen."

De Amsterdammers hebben sowieso genoeg aan één punt in de komende twee wedstrijden om de poule als koploper af te sluiten. De aftrap in Istanbul is woensdag om 18.45 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie