Wedstrijdverslag

De Ligt loopt opnieuw averij op met Bayern tegen Union, Becker met een hoofdrol

De Ligt loopt opnieuw averij op met Bayern tegen Union, Becker met een hoofdrol

03-09-2022 18:08

Bayern München heeft voor de tweede keer in een week averij opgelopen. De Bundesliga kampioen speelde met 1-1 gelijk tegen Union Berlin, waar Sheraldo Becker een hoofdrol vertolkte.

Bayen begon met Matthijs de Ligt in de basis aan het duel. Der Rekordmeister beleefde een valse start: Becker wist de 0-1 binnen te werken nadat hij een volley op knappe wijze binnen wist te schieten. Het antwoord van Bayern liet niet snel op zich wachten. Joshua Kimmich schoot een afgeslagen hoekschop hard tegn de touwen.

Vlak voor rust kreeg Leroy Sané de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij faalde. In de tweede helft werden Thomas Müller, Ryan Gravenberch en Serge Gnabry ingebracht om het een en ander te weeg te brengen. Dat lukte niet en Bayern kwam zelfs nog goed weg. Manuel Neuer wist vlak voor tijd de 2-1 te voorkomen met een knappe redding.

Dat betekent dat de landkampioen de koppositie. Borussia Dortmund gaat nu aan kop met één punt meer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!