Juventus speelt voor de derde keer gelijk met Vlahovic op de bank tegen Fiorentina

03-09-2022 17:26

Ook in de tweede helft deed Fiorentina helemaal niets onder voor de bezoekers, die bar weinig creëerden. Na rust kwam Juventus zelfs tot geen enkele doelpoging en dat was in ieder geval sinds het seizoen 2004/05 nog nooit gebeurd. In de slotfase was Sofyan Amrabat nog dicht bij een treffer, maar Perin redde uitstekend. Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor Juventus nu negen punten heeft uit vijf duels. Al drie keer werd er gelijkgespeeld dit seizoen.

Zonder Dusan Vlahovic begon Juventus aan het duel met de club uit Florence. Kersvers aanwinst Arek Milik – die afgelopen week al zijn eerste wist te maken – wist de club uit Turijn al snel op voorsprong te zetten. Filip Kostic wist de Pool te bedienen, die niet faalde.

In het vervolg van de wedstrijd had de ploeg van Massimiliano Allegri het lastig. Dat resulteerde in een doelpunt voor Fiorentina. Christian Kouamé maakte nog in de eerste helft gelijk. Vlak voor rust kon het zelfs nog op voorsprong komen, maar Luka Jovic faalde vanaf elf meter na een handsbal van Leandro Paredes.

Ook in de tweede kon Juventus niet genoeg vuist maken. De Italiaanse topclub schoot geen één keer op doel en kwam nog goed weg dat het niet nog meer averij opliep. In de slotfase werd voormalig FC Utrecht en Feyenoord-middenvelder Sofyan Ambrabat nog gevaarlijk, maar zijn poging werd gekeerd door de uitblinkende Perin.